Скаути на Шахтьор Донецк и Спортинг Лисабон ще присъстват на мача между отборите на Локомотив Пловдив и Левски, твърди "Меридиан мач".

Представителите на двата чуждестранни тима ще наблюдават играта на Гара Дембеле, който почти сигурно ще напусне "Герена" през лятото.

Представителите на грандовете от Донецк и Лисабон са били впечатлени от тъмнокожия таран и преди да предприемат евентуални преговори искат да го гледат на живо.

Гара Дембеле е желан от няколко европейски отбора, като сред най-горещите кандидати за подписа му се смятат Вердер Бремен, Евертън и Астън Вила.

На стадиона в парк "Лаута" ще има и скаути на турските колоси Фенербахче и Галатасарай, като "сараите" ще стягат здрава селекция от лятото заради кошмарния сезон.

В момента Галатасарай заема унизителното 12-то място, така че босовете на тима ще похарчат солидна сума след края на сезона, за да подсилят изпадналия в "дупка" тим.

25-годишният Дембеле направи фурор след трансфера си при "сините" в началото на сезона.

До момента той е отбелязал 23 гола в "А" група и е убедителен водач в листата на стрелците, като наскоро той попадна и в класацията на радио "Франс Интернасионал", където бе поставен на първо място сред всички африкански стрелци, играещи в отбори на Стария континент.