Гледай на живо

Лудогорец разгроми Хебър и на реванша - на живо с отзивите от Пазарджик след 0:5

Лоран Блан оглежда Дембеле за националния на Франция

Лоран Блан оглежда Дембеле за националния на Франция

Селекционерът на националния отбор на Франция Лоран Блан пристига утре вечер в Лил, за да гледа изявите на головата машина на Левски Гара Дембеле. Блан се е заинтересувал от изявитe на Гарата със синия екип. При силна игра срещу Лил и повече късмет Дембеле, който е от школата в Клерфонтен, може да получи шанс за изява, твърди "7 дни спорт". Националният тим на Франция е в голова криза още от световното в ЮАР. Дори срещу футболни джуджета като Люксембург едва вкарва по два гола.

В същото време Гара Дембеле продължава да изумява Европа с изключителната си успеваемост пред вратата на съперника. Тъмнокожата фурия е номер едно по голове във всички европейски първенства в цикъл есен-пролет. Той има 13 попадения в "А" група и дели върха с Йеле Восен от Генк. Над Гара са само реализаторите с повече срещи зад себе си, които играят в първенство пролет-есен. На челна позиция е Велитон от Спартак (Москва) с 16 гола (от 18 срещи). В класацията следват футболисти от норвежкия шампионат - Мостафа Абделайе от Валеренга (15 гола), Байе Джиби Фол от Молде (14 гола) и Стефан Иверсен от Розенборг (14).

Със своите 13 гола Дембеле е и в отлична позиция за атакуване на "Златната обувка" за голмайстор на Европа с коефициент 19,5.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти