Легендата на Славия Александър Шамаланов сподели пред Topsport.bg своите очаквания за дербито с Левски днес. Според него „сините" имат достатъчно класа, за да компенсират липсата на наказания Гара Дембеле.

"Славия трябва да покаже воля за победа както бе срещу ЦСКА, ако иска да победи в този мач. Левски играе винаги на сто процента и футболистите в бели фланелки трябва да се раздадат докрай на терена ако искат да спечелят този мач", убеден е Шами.

"Безспорно най-опасният играч на "сините" е Дембеле и днес той няма да играе. През този сезон показа, че е много ключов футболист на Левски. Все пак "сините" имат достатъчно равностойни футболисти и мисля, че ще се опитат да компенсират липсата както на Дембеле, така и на другите двама наказани.

Славия също има достатъчно равностойни футболисти, които могат да решат двубоя в своя полза. Един такъв играч е Божов, който е постоянен пред гола. Трябва обаче по-често хората от средната линия да го извеждат в изгодни позиции и да го улесняват пред противниковата врата.

Ето в Левски Дембеле често се явява на стрелкова позиция и вкарва защото има съотборници, които успяват да го изведат в голова позиция", разсъждава бившият защитник на Славия и националния отбор.

"Не смятам, че Левски ще играе по-слабо заради тежкия мач с Лил в четвъртък и заради липсата на основни играчи. Когато се срещат Славия и Левски настроението винаги се повишава. Този мач е по-различен от останалите и за него няма нужда от специална нагласа. Това е просто най-старото столично дерби, в което всеки иска да се изяви. Смятам, че предстои интересен мач", убеден е Шами.