Цяла глутница от агенти, представящи се за мениджъри на Гара Дембеле, изнудват зверски Левски и Фрайбург преди очертаващото се преминаване на "черната перла" в германския клуб.

Сделката все още не е факт, а причина за това е изобилието от желаещи да приберат комисионни от двата клуба, твърди „Тема Спорт“.


По отдавна утвърдена практика, личните агенти на футболистите се договарят за около 10 процента от заплатата на играча със самия него.

При Гара възнаграждението ще е около 45 000 евро на месец, а клаузата на договора му ще предвижда поощрения за отбелязани голове, а също така и за трофеи, но Фрайбург отдавна не е печелил отличие.


Според запознати, мениджърите на Гара опитват да извлекат максимума от продажбата му, а собственикът на Левски Тодор Батков е готов на отстъпки, за да осъществи трансфера, който ще стабилизира финансовото положение на клуба от „Герена“.

Ако сделката не се осъществи днес, Гара ще пристигне в София в четвъртък, защото в петък "сините" ще започнат подготовката си за новия сезон.

В същото време се разбра, че юношата на Левски Жак Коен ще замине за Бреша в понеделник, където ще изкара пробен период.

Халфът, който е считан за един от най-преспективните юноши на Левски, отдавна е следен от скаути на италианския тим.