Дембеле: В България сами избирахме, кога да тренираме

галерия:

снимка: scfreiburg.com

Новата покупка на Фрайбург Гара Дембеле заяви за интервю пред немското издание Badische Zeitung, че в България се тренира много лесно и някои футболисти дори могат сами да избират когат да тренират. Дембеле добави също така, че много обича да се смее и се разбира чудесно с Папи Сисе.

 


„Обичам да се смея. Това се отразява добре на духа. Разбираме се чудесно с Папи Сисе. Това е нормално, той говори моя език, а и Папи е супер човек. Затова с него се забавляваме доста," заяви Гара Дембеле.

 

„Знам, че съм тук за заместник на Сисе, но даже и трансфера му да се провали, аз не съм дошъл тук да търкам пейката. Аз искам като него да имам големи цели да се развивам. България беше моя първи трамплин към големия футбол."

 

Запитан как ще отвърне на очакванията за многото голове с екипа на Левски и сравненията с немското първенство Дембеле отвърна:

 

„Наистина не трябва да се сравнява Германия и България. Нещата са като черно и бяло, не само във футбола, но и в мисленето. Със сигурност обаче има много голяма разлика от тук и всичките ми бивши клунове. Подготовката е много трудна. Всяка вечер заспиваm уморен в 22:00 часа. В някои други отбори бях като на ваканция. Понякога даже сами решавахме дали ще тренираме сутрин или следобед," добави Дембеле.