Повечето от фауловете му са, когато противникът отнеме топката и тръгва в атака, сочи статистиката. В този момент Дембеле връхлита като болид от Формула 1 върху съперника а сините използват времето, за да се прегрупират.

Останалите в Левски не могат да стъпят на малкия пръст на Гарата по извършени нарушения. Сержиньо Грийн и Веселин Минев имат само по 24 фаула. На близнака обаче една част от прегрешенията му са, че казва често на съдиите какво мисли за тях и си изкарва жълти картони и за обаждания, общо пет парчета за цялата есен.

В ЦСКА най-свирепи балтии раздава опорният халф Борис Галчев, сочи още статистиката. Той има 32 нарушения, с пет по-малко от Дембеле. Бразилецът Маркиньос пък е не само най-добрият играч на ЦСКА, но и рита като кон. Той има 26 фаула, предаде ТопСпорт.

За сметка на това защитата на червените не може да срита никого като хората. С едва 19 фаула е италианецът Акуаро, колкото има и играещият в нападение Спас Делев. Другите от отбраната на Радуканов са с по-малко фаулове.

От Левски най-храбър защитник през есента е бил Йордан Милиев, той е изчистил топката 31 пъти от наказателното поле на сините. За ЦСКА по този показател най-напред е Акуаро с 32 спасени опасности в пеналта и пред него. Най-ритани през есента от Левски и ЦСКА са били двамата бразилци. Маркиньос е бил сечен в глезените, удрян, блъскан и бутан общо 42 пъти.

На Герена най-голямата жертва е бил дребосъкът Жоазиньо, опитвал ритниците на противника 28 пъти. Четирима чернокожи пък се явяват най-полезните играчи на Левски и ЦСКА през есента. Най-полезният от тях, Жоазиньо, обаче няма да играе в събота, след като беше продаден на руския Краснодар. Жо е играл най-много минути през първата половина на сезона, има седем голови паса и най-много центрирания.

Вместо него сега ще излезе белгиецът Матондо, също тъмнокож. Останалите от черната власт в дербито са Гара Дембеле и Маркиньос, те имат по 22 и 24 точни изстрела във вратите на съперниците през есента. От тях Гара е вкарал 16, бразилецът – 9.

Холандецът от ЦСКА Грегори Нелсън пък е подал за три гола през есента и води в клубната класация по голови пасове.