Дембеле 4 пъти по-слаб от есента

Нападателят на Левски Гара Дембеле е неузнаваем от началото на пролетния полусезон. Французинът изведнъж спря да вкарва и логично отборът започна да се представя колебливо. Преди два дни и Тодор Батков заяви, че чака Гара да се отпуши и да започне да вкарва.

Дембеле 4 пъти по-слаб от есента

Нападателят на Левски Гара Дембеле е неузнаваем от началото на пролетния полусезон. Французинът изведнъж спря да вкарва и логично отборът започна да се представя колебливо. Преди два дни и Тодор Батков заяви, че чака Гара да се отпуши и да започне да вкарва.

 

Проучване на "7 дни спорт" показва, че таранът на сините е почти четири пъти по-слаб от есенния полусезон, когато късаше мрежите на почти всеки в "А" група. През пролетта Гара вкарва четири пъти по-малко.

 

В момента той продължава да води в класирането на голмайсторите с 18 точни попадения, но успеваемостта му спадна рязко. През първия дял на сезона заби общо 16 гола в "А" група, като пропусна да се разпише само срещу Черноморец, Сливен и Локомотив (Пд). Сега се е разписал само срещу Локомотив (Сф) и Видима. През есента Гарата вкарваше по един гол на всеки 60 минути, през пролетта бележи на 225 минути - 4 пъти по-малко. Това означава, че вкарва по един гол на всеки два мача и половина. Общо за сезона успява да се разпише на всеки 78 минути.

 

Когато Дембеле е вкарал, Левски е загубил само веднъж. Това се случи при гостуването на Литекс в Ловеч. Тогава Гарата откри, но сините загубиха с 1:2. При другата загуба на Левски през есента срещу Черноморец Дембеле не се разписа, не успя и при равенството 1:1 със Сливен.

 

Дълго време се търсиха причините за спада в играта на голмайстора на Левски. През зимата напусна Жоазиньо и както призна Ясен Петров, на Дембеле му е трудно без подкрепа по крилата. Освен това треньорите на съперниците разбраха, че ако прекъснат връзката с Дарко Тасевски, Гара не може да направи нищо.

 

Въпреки спада във формата и контузията на Дембеле, Левски постига все по-добри резултати в последно време. Без него победиха и Черно море, и Берое. През сезона нападателят не е бил на терена в общо 6 срещи, от които Левски има 5 победи и 1 равенство. Головата разлика в тези мачове е 13:4 (в това число и служебното 3:0 срещу Калиакра). Така че до края на сезона французинът получава шанс да си върне формата и да докаже, че е добър играч. Иначе Левски ще си го носи на гръб.

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Левски с най-солена глоба след кръга

"Сините" броят 8000 лева на БФС

Костов води тренировката на Левски

Треньорът с дълга реч пред играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки